Etiketter

torsdag 1 september 2011

Strul med skorna

Nu börjar en lång historia av problem med skorna. Men bara den skon som är på vridfoten.

Först och främst så åkte vi på jourtid för att skon akte av, bara så där. Sen fick vi tider för att justera graderna på skons vinkel. Det är hennes vänster fot (vridfoten) som kommer vara 70 grader åt vänster medan den högra hamnar på 35 grader. Vi började på 50 grader så att knä och fot skulle få vänja sig. Sen höjde vi det till 60 grader.

Hur som helst så fick vi ett inlägg i skon som kallas för hästsko (formad därefter). Det fungerade inte så bra, hennes fot blev helt blå på hälen och såret efter op började kladda. Denna snälla bebis klagade inte på detta. Men hon hade problem med magen och det gjorde mer ont än hälen.

Jag tog av skon två dygn. Jag var riktigt ledsen att det inte fungerade. Detta hände över helgen och aktiv ortoped  har stängt. Så det var min enda lösning som hjälpte. Såret torkade och vi åkte tillbaka till sjukhuset. Vi bestämde att få tider att ställa in graderna på skenan med 5 åt gången eftersom det var så mycket problem med skon.

Det slutade inte där. Hennes fot såg ut som om någon hade tryckt ihop. Hon fick rodnader på foten och vi tog av skorna ett dygn. Samma sak, detta hände till helgen. Vi visste att om inte rodnaden släppte efter 20 min så skulle man kontakta aktiv ortoped, men det var stängt. Rodnaden var där så hon blev utan skor.


Vi hade mycke problem med att foten åkte upp en bit i skon, då blir det skoskav och ingen effekt. Hon är stor tjej och stark så när skenan satt på kunde hon ta i ordentligt.

Till slut kom vi fram till en lösning. Vi tog av strumpan på vänster fot. Så nu såg hon jätte rolig ut med en strumpa på ena foten och utan på den andra.
I vanliga fall brukar barn få skovskav utan strumpa men i hennes fall var det tvärtom.

Ibland måste man själv trixa för att få det att fungera. Hon var så snäll så hon sa inget, eller grät.
Sen blev det problem med den anra skon. Hon bara sparkade av sig den. Så när jag skulle lyfta upp henne mitt i natten så låg hon där med en sko och sov som en ängel. Tillbaka till sjukhuset. På denna sko fick vi ett grått inlägg. Som tur var fungerade det.

3 mån 66cm och vägde 7550g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar